Personlig udvikling med mindfulness

Et open-ended individuelt forløb med anvendt mindfulness for dig, der er opmærksom på det eksistentielle problem med åndsnærvær og åndsfravær.

Du får ikke mere opmærksomhed af at gøre flere forskellige ting på samme tid for at løse dit problem. Dit fokus deles, din opmærksomhed automatiseres og reduceres. Du glemmer at være her. Hvor løsningen er.

Somme tider er selve problemet denne åndsfraværende opmærksomhed. Den vandrer nemt  med dine forestillinger om fortiden eller fremtiden. Selv om du er til stede. Bare ikke her.

Når du er nærværende, undgår du ikke at vide, at du er det. I modsætning til når du er åndsfraværende, så ved du ikke, at du er åndsfraværende. Selvom du jo ikke er uden bevidsthed. Du er bare ikke opmærksom.

I hvert fald ikke så opmærksom, at du kan være opmærksom på din opmærksomhed. Derfor oplever du at have læst en side i en bog uden at have begrebet et ord, hvis du har været et andet sted i tankerne. Eller at du har spist maden uden at kunne genkalde dig, hvordan den smagte øjeblikket efter.

Mindfulness er ligesom en lyskegle. Når du er mindful, bliver din opmærksomhed oplyst/bevidst om sig selv. Det er en kvalitet ved opmærksomhed, som indebærer, at du kan regulere og styre opmærksomheden. Og du kan kun være så nærværende i ét fokus ad gangen. I dette fokus vandrer din opmærksomhed ingen steder hen. Den går derimod i dybden.

Det indebærer fx, at når du smager på maden, er du ikke kun i et eller andet omfang opmærksom på smagen. Du er også opmærksom på, at du er er opmærksom på smagen. Det er forbundet med stor nydelse, når du spiser.

Når du oplever problemet, er du ikke kun opmærksom på din negative reaktion. Du er også nærværende med, at du er opmærksom på din reaktion. Med dette nærvær  kan du begynde at forholde dig til andre måder at være på i situationen. Du kan hele tiden se nye sider af dig selv, når du er nærværende. Hvor du er. I dine sammenhænge.

Det enestående nye ved anvendelsen af mindfulness meditation i moderne vestlig psykologi er den befriende erfaring af metodisk udviklet nærvær og koncentration. Metoden er meget selvbemyndigende. Du bliver den, der håndterer problemet. Uanset hvori det bestod.